25.9.06

Sneakers

Trainers, Joggers, Kicks, Gummisko eller Sneakers. Ja, kært barn har mange navne:) Og sneakers er jo noget vi holder meget af, her på redaktionen! De fås nu også i så mange afskygninger, at det er svært for selv den mest traditionelle italienske skokøber, ikke at finde et par der falder i god jord.

Derfor vil dette ikke være en rettesnor for hvad man skal købe, eller gå efter rent designmæssigt, det er nemlig for individuel en sag til det. I stedet vil vi prøve at vælge et midre sortiment ud, så det vil være muligt at se nogle af de nyeste spændende par på gaden.

Det er vigtigt, at man vælger en sneak, der er til at holde ud at gå i. Det skal være en sko af ordenlig kvalitet, og af nogle ordenlige materialer. Da Nike i 80'erne lancerede deres Air-system, med en liftpude i hælen som stødabsorbering, var gassen man brugte utrolig miljøskadelig. Dette skulle eftersigende være lavet om på i dag, så hvis man får punkteret sin hæl, er man ikke nødvendigvis skyld i global opvarmning og drivhuseffekt.

Designmæssigt er der stort set ingen grænser - det ses også tydeligt, når man kigger fabrikanternes modeller igennem. En ting som dog er meget 'oppe i nu'et' er farver! Farvestrålende sneakers - allerhelst originale 80'er og 90'er modeller, eller genudgivelser af samme - er virkelig et hit for tiden. Danni og jeg har personligt op til flere par af sådanne, men igen er det et spørgsmål om smag og behag. Her følger dog en lille stribe af vores favoritter...


Se vores sneaker-galleri på flickr her.

Har du fået blod på tanden, så har vi lagt et par af de bedste sneaker-links ud, både fra Danmark, og det store udland:)

Etiketter:

newbie.dk