15.11.06

Elmegade - en gade i rivende udvikling

For alle der endnu ikke har været der, så er Elmegade på Nørrebro bestemt værd at besøge. Den lille gade er gået fra, for ti år siden kun at huse en middelmådig Thailandsk take-away, og noget der mest af alt mindede om rygerklub, til at være en af de mest fancy gader i København.

Den forholdsvis lille gade, ligger som en sidegade til Nørrebrogade, hvilket gør den både nem at finde, samt nem at komme til. Til forskel fra Nørrebrogade, bugner Elmegade af god stil, om man end er til antikvariater, muffins eller lækkert tøj der skal vaskes.

På Elmegade ligger den super fede tøjbutik Fünf, der hovedsageligt har god og anderledes stil til kvinder, men har også et serdeles udmærket hjørne til herrer. Stilen er ung og vovet, og udvalget består bl.a. af de super fede Snowjoggers fra Rubberduck, som nærmest er et genoptryk af den klassiske scooterstøvle, og et mærke med en inspiration - der mest af alt minder om et kryds mellem Dior og Henrik Vibskov - nemlig Frok.
En del af tøjet i butikken er 100% selvproduceret, fra den lille åbne systue, bag selve forretningen.

Får man efter turen i tøjforretningen lyst til en god kop kaffe og en muffin der herfra får 5 fede stjerner, så er naboen yderst kompatibel. Her findes en coffee shop, med eget bageri, og den enkle indretning, med den bløde jazz der flyder fra højtalerne, giver en dejlig kontrast til livet på gaden.

Er man nu så uheldig at have spildt på sin nye trøje fra Fünf, så fortvivl ej! Længere nede findes nemlig den mere eller mindre legendariske The Laundromat Café. Her kan man vaske sit tøj i en af caféens fire knaldrøde vaskemaskiner, mens man nyder alt fra fiskesuppe til mere almindelig cafémad. Alt er selvfølgelig hjemmelavet, og som supplement til maden, kan man læse i en af de 4000 brugte paperbacks, der er at finde i disken, hvilke man kan købe i antikvariat forretningen på den anden side af gaden. Som et sidste pift, udstiller en række forskellige kunstnere deres kunst, som findes bagest i caféen.

Således kan man på en god og behagelig måde, nyde hele dagens måltider, klare shopping, få sin daglige kulturelle insprøjtning og få vasket tøj, på en enkelt lille gade i på Nørrebro.

Elmegade er bestemt et besøg værd.

Etiketter:

newbie.dk